Nottingham Playhouse - investing in the future of great theatre for everyone

Wednesday 7th May 2014

More sustainable

From 6 May 2014, we are embarking on the project to make this building more sustainable for the future. It will be more comfortable for our audiences, more efficient to heat and light, and therefore much cheaper to operate, so that all our energy, and all your support, goes into our work, not our bills. Both our Box Office and our CAST bar, restaurant and deli will remain open as normal.

Scaffolding has begun to go up around the theatre, and over the next five months work will take place to upgrade many parts of the building’s fabric. We will keep you up to date with the work as the project unfolds. Whether insulating the fly tower and the auditorium, double glazing as much of the glass façade as we are able, replacing inefficient 50 year old stage lighting or installing proper door lobbies, the work will save the Playhouse substantial sums of money each year, enabling us to focus our resources on nurturing and presenting more work, for more people, than ever before.

In August 2013, we were awarded almost £1 million from Arts Council England’s Capital Investment Programme. This programme supports organisations to develop resilience by giving them the right buildings and equipment to deliver their work, and to become more sustainable. We want to say an enormous thank you to Arts Council England, and to Nottingham City Council, Sir Harry Djanogly and over 1,700 audience members who have supported the Capital appeal so far.

Support a Nottingham icon

Please help us to raise the final £30k we need to complete the upgrade of this Nottingham icon. Text ICON14 £5 to 70070 to donate £5, donate online or ask the box office team, who would be happy to accept a donation of any size when you buy tickets.

Thank you.

Photo by Alan Fletcher. Artistic Director, Giles Croft, welcomes people to our Open Day on 7 September 2013. The facade of the Playhouse will benefit from the capital works. Gallery images show the scaffolding going up around the Playhouse.